Chisinau

Tel/Fax: (022) 524096

Mob: (+373) 79 327 711

Email: salesagroavia@gmail.com

Balti

Tel/Fax: (231) 4-38-19

Mob: (+373) 79 962 396

Email: moldaeroservice@gmail.com

Întâlnirea cu Ministerul Apărării

27 iul. 2019

În data de 24.07.2019 a avut loc, împreună cu echipa din conducerea Ministerului Apărării şi Marelui Stat Major al Armatei Naţionale, o întrevedere cu reprezentanţii Asociaţiei Obşteşti „Global Aviation Forum” și Î.S. ”Moldaeroservice”, cu care a discutat despre importanţa strategică a aviaţiei în Republica Moldova, situaţia actuală la acest capitol şi modalităţile de dezvoltare a domeniului respectiv, aspecte incluse în lista priorităţilor GAF.

A fost discutată necesitatea lansării unui program, care prevede utilizarea aeronavelor de stat pentru acordarea serviciilor de transport aerian în interesul autorităţilor publice ale Republicii Moldova, în scopul executării misiunilor specifice ale acestora, cu un grad înalt de operativitate şi reacţie, întrebuinţând aeronave de stat.

Respectiv, acest program va servi drept o soluţie de lungă durată la nivel naţional şi va contribui la concentrarea efortului bugetar, optimizarea cheltuielilor şi standardizarea operaţiilor aeriene în folosul tuturor instituţiilor statului, care necesită întrebuinţarea platformelor aeriene. De asemenea, organizaţia îşi propune ca împreună cu Ministerul Apărării să pregătească cadre în domeniul aeronautic – ingineri, tehnicieni şi piloţi.

Ministerul Apărării apreciază pozitiv iniţiativele Asociaţiei „Global Aviation Forum” şi va susţine realizarea proiectelor promovate de GAF și Î.S. ”Moldaeroservice” .