Chisinau

Tel/Fax: (022) 524096

Mob: (+373) 79 327 711

Email: salesagroavia@gmail.com

Balti

Tel/Fax: (231) 4-38-19

Mob: (+373) 79 962 396

Email: moldaeroservice@gmail.com

Despre aeroport

În conformitate cu raportul planului de activitate din 1 martie 2013, stabilit în cadrul unei inspecții efectuate de Autoritatea Aviației Civile din Moldova, au fost verificate următoarele servicii la BZY: Pasageri și Bagaje – General, Servicii de ticketing și aeroport, Procesarea pasagerilor plecați, Prelucrare pasageri, Bagaje.

În conformitate cu o notificare scurtă publicată pe site-ul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii de Drumuri din Moldova, BZY se află pe teritoriul regiunii Râșcani cu o suprafață de 144.567 ha și include un aerodrom, un terminal de pasageri, o manipulare a bagajelor. instalații, clădiri și construcții care asigură procesul tehnologic (un hangar metalic, un generator electric diesel pentru energie de rezervă autonomă, un pătrat în fața terminalului de pasageri, parcări pentru vehicule la sol cu ​​destinație specială și altele), precum și o suprafață de teren care poate fi utilizat pentru dezvoltarea infrastructurii BZY.

Conform deciziei nr. 32 a Curții de Conturi a Moldovei din 25 mai 2007, Aeroportul Internațional Bălți a fost confirmat ca corespunzând cerințelor OACI, deși a fost gestionat neregulat cu contabilitate ineficientă de către conducerea Moldaeroservice

La 30 august 2007, în conformitate cu Decizia nr. 987, Guvernul Moldovei a decis să identifice și să realizeze măsuri pentru eficiența economică a Aeroportului Internațional Bălți (și a aeroportului Cahul) din Republica Moldova până în 2012, pentru a încuraja și stimula investițiile, inclusiv cele private din aceste aeroporturi.

La 29 octombrie 2010, Guvernul Republicii Moldova a adoptat decizia nr. 983 în temeiul căreia a obligat Zona Economică Liberă din Bălți să construiască bunuri imobiliare pe teritoriul Aeroportului Internațional Bălți, în schimbul bunurilor imobiliare transferate către Zona Economică Liberă din Bălți de la fostul Aeroport al orașului Bălți. Nici o lucrare de construcție pe teritoriul Aeroportului Internațional Bălți nu a început încă de astăzi, deși Zona Economică Liberă din Bălți a construit deja active imobiliare în scopuri comerciale pe terenurile primite din Aeroportul orașului Bălți.